fromhearttohands.blogg.se - january 2014Vart tog all inspiration vägen!?
Tydligen har jag en liten svacka. Det känns som det ligger så mycket krav och förväntningar på mig just nu som kväver inspirationen och spontaniteten.
När locket lyfts av kommer jag tillbaka! :-)
För några veckor vågade jag mig försöka på lite konst och idag blev den äntligen klar! :D

Jag har tyvärr ingen utförlig beskrivning med bilder för varje steg men ska ändå försöka förklara hur jag har gjort och det är inte alls så svårt.
Dessa tavlor går att göra på flera olika sätt men jag berättar hur jag gick tillväga.

Jag började med att ta en träskiva som jag målade vit (rekommenderar att rolla den för att få en slät yta.)

Sen tog jag en förpackning med 64 kritor som jag la i färgskala och limmade fast med superlim. (Man kan välja att ha flera förpackningar för tydligare färgindelningar eller man kan välja ut eller välja bort de färger man vill eller inte vill ha med men jag valde alla :))

Jag valde den bilden jag ville ha och placerade den på tavlan. Jag valde att skriva ut den från datorn och fästa den med decoupage men det går minst lika bra att måla den direkt på tavlan


Jag tog en kartongbit som jag böjde och tejpade fast över paraplyet (bilden är tagen i efterhand, därav färgen på tavlan)
 
 
Sen tog jag min embossingfön och började smälta kritorna uppifrån så de rinner neråt.
Vissa "droppar" "följde" jag med fönen neråt så de rinner längre
 
När jag tyckte det såg bra ut var den klar! :D

 
 
 
 
Ibland är det så lätt att bara stå och stampa på samma ställe. Man går på det man vet är säkert och på det som är beprövat, men jag vill uppmuntra till att våga utmana sig själv annars kan man aldrig utvecklas!
Jag har alltid sagt att jag inte kan rita och jag har verkligen trott på det men igår utmanade jag mig själv att tänka att jag kan och testade och jag tycker det gav ett positivt resultat!
 
Den här bilden ritade jag faktiskt i december förra året.
Haha lite pinsamt men här trodde jag fortfarande att jag inte kan och det syns i bilden.
(kan tillägga att det var en utmaning från min kärlek som är konstnär för att vi skulle jämföra hur olika vi tänker i bilder)
 
Den här ritade jag igår kväll (med hjälp av en bild att titta på). Den tog ca en halvtimme att göra och jag är chockad över skillnaden från förra bilden!
 
Det är alltså jag som har ritat båda med ca 2 månaders mellanrum. (Jag har ett vittne för den som inte tror)
Enda skillnaden är att igår trodde jag verkligen på mig själv och det gjorde skillnad!